Dýňová pomazánka

Dýňová pomazánka je jemná, krémová a lehce nasládlá pomazánka, která skvěle chutná na opečeném pečivu nebo jako dip ke krekům. Výborně se hodí do podzimní sezóny, kdy je dýně v nejlepší formě, ale potěší i kdykoliv jindy jako zdravá svačinka.

Reklama

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Dýni omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky. Pokapeme olivovým olejem a pečeme na 180 °C asi 25 minut doměkka.
2.
Necháme mírně vychladnout a poté vložíme do mixéru spolu s česnekem, žervé, solí, pepřem, kořením a citronovou šťávou.
3.
Vše rozmixujeme dohladka. Podle potřeby můžeme přidat trochu olivového oleje nebo lžíci vody pro jemnější konzistenci.
4.
Pomazánku necháme vychladit a podáváme s čerstvým nebo opečeným pečivem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 3.9.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
67.95 kcal
Protein
2.21 g
Sacharidy
z toho cukr
4.10 g
2.07 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.99 g
1.92 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama