Dýňová pomazánka
Dýňová pomazánka je jemná, krémová a lehce nasládlá pomazánka, která skvěle chutná na opečeném pečivu nebo jako dip ke krekům. Výborně se hodí do podzimní sezóny, kdy je dýně v nejlepší formě, ale potěší i kdykoliv jindy jako zdravá svačinka.
Reklama
Postup přípravy
1.
Dýni omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky. Pokapeme olivovým olejem a pečeme na 180 °C asi 25 minut doměkka.
2.
Necháme mírně vychladnout a poté vložíme do mixéru spolu s česnekem, žervé, solí, pepřem, kořením a citronovou šťávou.
3.
Vše rozmixujeme dohladka. Podle potřeby můžeme přidat trochu olivového oleje nebo lžíci vody pro jemnější konzistenci.
4.
Pomazánku necháme vychladit a podáváme s čerstvým nebo opečeným pečivem.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
67.95 kcal |
Protein |
2.21 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
4.10 g
2.07 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
4.99 g
1.92 g
|
Reklama
Reklama