Dýňová pomazánka je jemná, krémová a lehce nasládlá pomazánka, která skvěle chutná na opečeném pečivu nebo jako dip ke krekům. Výborně se hodí do podzimní sezóny, kdy je dýně v nejlepší formě, ale potěší i kdykoliv jindy jako zdravá svačinka.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Dýni omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky. Pokapeme olivovým olejem a pečeme na 180 °C asi 25 minut doměkka.
Necháme mírně vychladnout a poté vložíme do mixéru spolu s česnekem, žervé, solí, pepřem, kořením a citronovou šťávou.
Vše rozmixujeme dohladka. Podle potřeby můžeme přidat trochu olivového oleje nebo lžíci vody pro jemnější konzistenci.
Pomazánku necháme vychladit a podáváme s čerstvým nebo opečeným pečivem.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 67.95 kcal |
Protein: 2.21 g |
Sacharidy: 4.10 g |
z toho cukr: 2.07 g |
Tuk: 4.99 g |
z toho nas. MK: 1.92 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4614-dynova-pomazanka