Dýňová pomazánka

Dýňová pomazánka je jemná, krémová a lehce nasládlá pomazánka, která skvěle chutná na opečeném pečivu nebo jako dip ke krekům. Výborně se hodí do podzimní sezóny, kdy je dýně v nejlepší formě, ale potěší i kdykoliv jindy jako zdravá svačinka.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Dýni omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky. Pokapeme olivovým olejem a pečeme na 180 °C asi 25 minut doměkka.
  2. Necháme mírně vychladnout a poté vložíme do mixéru spolu s česnekem, žervé, solí, pepřem, kořením a citronovou šťávou.
  3. Vše rozmixujeme dohladka. Podle potřeby můžeme přidat trochu olivového oleje nebo lžíci vody pro jemnější konzistenci.
  4. Pomazánku necháme vychladit a podáváme s čerstvým nebo opečeným pečivem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 67.95 kcal | Protein: 2.21 g | Sacharidy: 4.10 g | z toho cukr: 2.07 g | Tuk: 4.99 g | z toho nas. MK: 1.92 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4614-dynova-pomazanka