Steak z tuňáka s pečenou zeleninou

Steak z tuňáka s pečenou zeleninou je lehké a zdravé jídlo plné chutí středomoří. Kombinace šťavnatého tuňáka a křupavě opečené zeleniny vytváří vyvážený a chutný pokrm, který je ideální jak na rychlou večeři, tak i na slavnostnější příležitost.

Reklama

Ingredience

Na steak z tuňáka

Na pečenou zeleninu

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory a cuketu očistíme a nakrájíme na plátky. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli na silnější kolečka. Vše dáme do mísy, přidáme olivový olej, sůl, pepř a sušené bylinky, dobře promícháme.
2.
Rozložíme zeleninu na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30–40 minut, dokud nebude měkká a lehce opečená, občas promícháme.
3.
Mezitím smícháme olivový olej, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř. Steaky z tuňáka potřeme touto marinádou a necháme chvíli odležet (10–15 minut).
4.
Rozpálíme pánev nebo gril na vysokou teplotu. Tuňáka opečeme na každé straně 2–3 minuty (dle tloušťky a požadovaného stupně propečení). Tuňák by měl zůstat uvnitř růžový a šťavnatý.
5.
Na talíř naaranžujeme pečenou zeleninu, položíme steak z tuňáka a můžeme dozdobit čerstvými bylinkami a třeba kapkou citronové šťávy. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 7.7.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
570.79 kcal
Protein
8.13 g
Sacharidy
z toho cukr
51.10 g
7.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
34.76 g
4.85 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama