Steak z tuňáka s pečenou zeleninou
Steak z tuňáka s pečenou zeleninou je lehké a zdravé jídlo plné chutí středomoří. Kombinace šťavnatého tuňáka a křupavě opečené zeleniny vytváří vyvážený a chutný pokrm, který je ideální jak na rychlou večeři, tak i na slavnostnější příležitost.
Reklama
Postup přípravy
1.
Brambory a cuketu očistíme a nakrájíme na plátky. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli na silnější kolečka. Vše dáme do mísy, přidáme olivový olej, sůl, pepř a sušené bylinky, dobře promícháme.
2.
Rozložíme zeleninu na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30–40 minut, dokud nebude měkká a lehce opečená, občas promícháme.
3.
Mezitím smícháme olivový olej, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř. Steaky z tuňáka potřeme touto marinádou a necháme chvíli odležet (10–15 minut).
4.
Rozpálíme pánev nebo gril na vysokou teplotu. Tuňáka opečeme na každé straně 2–3 minuty (dle tloušťky a požadovaného stupně propečení). Tuňák by měl zůstat uvnitř růžový a šťavnatý.
5.
Na talíř naaranžujeme pečenou zeleninu, položíme steak z tuňáka a můžeme dozdobit čerstvými bylinkami a třeba kapkou citronové šťávy.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
570.79 kcal |
Protein |
8.13 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
51.10 g
7.01 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
34.76 g
4.85 g
|
Reklama
Reklama