Steak z tuňáka s pečenou zeleninou je lehké a zdravé jídlo plné chutí středomoří. Kombinace šťavnatého tuňáka a křupavě opečené zeleniny vytváří vyvážený a chutný pokrm, který je ideální jak na rychlou večeři, tak i na slavnostnější příležitost.
Ingredience (2 x porce)
Na steak z tuňáka
Na pečenou zeleninu
Postup přípravy
Brambory a cuketu očistíme a nakrájíme na plátky. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli na silnější kolečka. Vše dáme do mísy, přidáme olivový olej, sůl, pepř a sušené bylinky, dobře promícháme.
Rozložíme zeleninu na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30–40 minut, dokud nebude měkká a lehce opečená, občas promícháme.
Mezitím smícháme olivový olej, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř. Steaky z tuňáka potřeme touto marinádou a necháme chvíli odležet (10–15 minut).
Rozpálíme pánev nebo gril na vysokou teplotu. Tuňáka opečeme na každé straně 2–3 minuty (dle tloušťky a požadovaného stupně propečení). Tuňák by měl zůstat uvnitř růžový a šťavnatý.
Na talíř naaranžujeme pečenou zeleninu, položíme steak z tuňáka a můžeme dozdobit čerstvými bylinkami a třeba kapkou citronové šťávy.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 570.79 kcal |
Protein: 8.13 g |
Sacharidy: 51.10 g |
z toho cukr: 7.01 g |
Tuk: 34.76 g |
z toho nas. MK: 4.85 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4569-steak-z-tunaka-s-pecenou-zeleninou