Kváskové dalamánky
Kváskové dalamánky jsou chutné a poměrně snadné na přípravu. Oproti kváskovému chlebu kynou mnohem rychleji. Z množství hladké mouky v těstě můžete ubrat a nahradit ji žitnou moukou. Je ale lepší péci dalamánky ze směsi žitné a hladké mouky, dalamánky jsou více nadýchané.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Večer předem smícháme ingredience na rozkvas a necháme pod utěrkou do rána.
                2.
                    Pak smícháme s ingrediencemi na těsto a důkladně vypracujeme. Necháme 4 hodiny kynout.
                3.
                    Rozdělíme na bochánky a naskládáme je s rozestupy na plech a pečící papír. Necháme 1 hodinu kynout.
                4.
                    Nařízneme, posypeme slunečnicí, solí a kmínem a potřeme mašlovačkou vodou.
                5.
                    Troubu rozpálíme na 250 °C. Vložíme dalamánky, snížíme teplotu na 200 °C a pečeme asi 20 až 30 minut.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 143.07 kcal | 
| Protein | 3.56 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 26.82 g 1.04 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 1.70 g 0.16 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

