Dalamánky s žitnou moukou a slunečnicí
- Přidat foto
-
Reklama
Domácí dalamánky jsou jednoduché a krásně voňavé. Nejlépe chutnají ještě teplé s máslem. U dalamánků neuspěchejte kynutí, vkládejte do trouby až ve chvíli, kdy dalamánky na připraveném plechu zdvojnásobí objem.
Reklama
Ingredience
Na posypání
Postup přípravy
1.
Nejprve promícháme mouky, kmín, sůl, slunečnicová semínka a cukr. Uděláme důlek, vsypeme droždí a zalijeme vlažným mlékem.
2.
Necháme 10 minut v pokojové teplotě a vložíme do robotu. Přidáme sádlo.
3.
Dáme vypracovat těsto a na teplém místě jej necháme kynout.
4.
Po vykynutí tvarujeme dalamánky a dáme je kynout pod utěrku na plech s pečícím papírem.
5.
Jakmile nakynou, pečeme na 190 °C asi 15 až 20 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
20 min příprava 20 min vaření 4 hod celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 4 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
446.63 kcal |
Protein |
10.68 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
68.20 g
3.62 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
12.86 g
4.01 g
|
Reklama
Reklama