Dalamánky s žitnou moukou a slunečnicí

Domácí dalamánky jsou jednoduché a krásně voňavé. Nejlépe chutnají ještě teplé s máslem. U dalamánků neuspěchejte kynutí, vkládejte do trouby až ve chvíli, kdy dalamánky na připraveném plechu zdvojnásobí objem.

Reklama

Ingredience

Na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve promícháme mouky, kmín, sůl, slunečnicová semínka a cukr. Uděláme důlek, vsypeme droždí a zalijeme vlažným mlékem.
2.
Necháme 10 minut v pokojové teplotě a vložíme do robotu. Přidáme sádlo.
3.
Dáme vypracovat těsto a na teplém místě jej necháme kynout.
4.
Po vykynutí tvarujeme dalamánky a dáme je kynout pod utěrku na plech s pečícím papírem.
5.
Jakmile nakynou, pečeme na 190 °C asi 15 až 20 minut.

Od: Iva V, 4.4.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
20 min vaření
4 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 4 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
446.63 kcal
Protein
10.68 g
Sacharidy
z toho cukr
68.20 g
3.62 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.86 g
4.01 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama