Dalamánky s žitnou moukou a slunečnicí

Domácí dalamánky jsou jednoduché a krásně voňavé. Nejlépe chutnají ještě teplé s máslem. U dalamánků neuspěchejte kynutí, vkládejte do trouby až ve chvíli, kdy dalamánky na připraveném plechu zdvojnásobí objem.

Ingredience (6 x porce)

Na posypání

Postup přípravy

  1. Nejprve promícháme mouky, kmín, sůl, slunečnicová semínka a cukr. Uděláme důlek, vsypeme droždí a zalijeme vlažným mlékem.
  2. Necháme 10 minut v pokojové teplotě a vložíme do robotu. Přidáme sádlo.
  3. Dáme vypracovat těsto a na teplém místě jej necháme kynout.
  4. Po vykynutí tvarujeme dalamánky a dáme je kynout pod utěrku na plech s pečícím papírem.
  5. Jakmile nakynou, pečeme na 190 °C asi 15 až 20 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 446.63 kcal | Protein: 10.68 g | Sacharidy: 68.20 g | z toho cukr: 3.62 g | Tuk: 12.86 g | z toho nas. MK: 4.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3789-dalamanky-s-zitnou-moukou-a-slunecnici