Domácí dalamánky jsou jednoduché a krásně voňavé. Nejlépe chutnají ještě teplé s máslem. U dalamánků neuspěchejte kynutí, vkládejte do trouby až ve chvíli, kdy dalamánky na připraveném plechu zdvojnásobí objem.
Ingredience (6 x porce)
Na posypání
Postup přípravy
Nejprve promícháme mouky, kmín, sůl, slunečnicová semínka a cukr. Uděláme důlek, vsypeme droždí a zalijeme vlažným mlékem.
Necháme 10 minut v pokojové teplotě a vložíme do robotu. Přidáme sádlo.
Dáme vypracovat těsto a na teplém místě jej necháme kynout.
Po vykynutí tvarujeme dalamánky a dáme je kynout pod utěrku na plech s pečícím papírem.
Jakmile nakynou, pečeme na 190 °C asi 15 až 20 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 446.63 kcal |
Protein: 10.68 g |
Sacharidy: 68.20 g |
z toho cukr: 3.62 g |
Tuk: 12.86 g |
z toho nas. MK: 4.01 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3789-dalamanky-s-zitnou-moukou-a-slunecnici