Nejkřupavější ricottové dalamánky bez mouky

  • Přidat foto

Neuvěříte, dokud neochutnáte! Křupavoučké dalamánky vás dostanou nejen svou výbornou chutí, ale i jednoduchou přípravou. Mouku jsme v tomto receptu nahradili vlákninou, která podporuje zažívání, stabilizuje krevní cukry a pomáhá při hubnutí. Dalamánky jsou navíc plné semínek, které mají blahodárné účinky na naše zdraví.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Všechny ingredience smícháme a důkladně promícháme v míse. Těsto necháme 10 minut odpočinout v lednici. Odpočaté těsto nelepí a je krásně tvárné a vláčné.
2.
Z těsta tvarujeme menší bochánky (cca 6 ks). Každý bochánek na závěr nařízneme do kříže, potřeme vajíčkem a posypeme libovolnými semínky.
3.
Houstičky pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 35 minut (dle trouby) do zlatova a křupava.

Od: PelMel, 29.6.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: PelMel
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Kategorie: přílohy, sýr, pečení, vegetariánské, low carb

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
171.93 kcal
Protein
8.34 g
Sacharidy
z toho cukr
5.38 g
1.28 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.00 g
3.75 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.