Uzený hovězí jazyk s bramborovo-křenovou kaší
Uzený hovězí jazyk je velmi jemné maso výrazné chuti. Můžeme ho podávat vařený, dušený i pečený.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Uzený jazyk opláchneme, vložíme do tlakového hrnce.
                2.
                    Přidáme nové koření, celý pepř, bobkové listy, stroužky česneku a zalijeme vodou.
                3.
                    Tlakový hrnec uzavřeme, na sporáku přivedeme k varu a necháme vařit zhruba 1 hodinu.  Poté tlakový hrnec odstavíme a necháme dojít ještě asi 20 minut dokud nevyprchá všechen tlak a budeme moct hrnec otevřít.
                4.
                    Po vyndání z hrnce, jazyk vložíme do misky se studenou vodou a oloupeme kůži.
                5.
                    Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou.  Přivedeme k varu a vaříme do měkka.
                6.
                    Měkké brambory scedíme, přidáme máslo a šleháme.   Po chvíli přidáme ohřátou smetanu, nastrouhaný křen a kaši důkladně vyšleháme.
                7.
                    Na talíř dáme kaši, přidáme na plátky nakrájený jazyk a při podávání ozdobíme čerstvou petrželkou.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                1,246.48 kcal  | 
            
Protein  | 
                64.89 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     42.38 g 
                    4.50 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     87.39 g 
                    37.28 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



