Uzený hovězí jazyk s bramborovo-křenovou kaší

Uzený hovězí jazyk je velmi jemné maso výrazné chuti. Můžeme ho podávat vařený, dušený i pečený.

Reklama

Ingredience

Kaše

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Uzený jazyk opláchneme, vložíme do tlakového hrnce.
2.
Přidáme nové koření, celý pepř, bobkové listy, stroužky česneku a zalijeme vodou.
3.
Tlakový hrnec uzavřeme, na sporáku přivedeme k varu a necháme vařit zhruba 1 hodinu. Poté tlakový hrnec odstavíme a necháme dojít ještě asi 20 minut dokud nevyprchá všechen tlak a budeme moct hrnec otevřít.
4.
Po vyndání z hrnce, jazyk vložíme do misky se studenou vodou a oloupeme kůži.
5.
Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme do měkka.
6.
Měkké brambory scedíme, přidáme máslo a šleháme. Po chvíli přidáme ohřátou smetanu, nastrouhaný křen a kaši důkladně vyšleháme.
7.
Na talíř dáme kaši, přidáme na plátky nakrájený jazyk a při podávání ozdobíme čerstvou petrželkou.

Od: Petuler, 16.8.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod 20 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,246.96 kcal
Protein
64.89 g
Sacharidy
z toho cukr
42.39 g
4.50 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
87.38 g
37.27 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama