Uzený hovězí jazyk s bramborovo-křenovou kaší

Uzený hovězí jazyk je velmi jemné maso výrazné chuti. Můžeme ho podávat vařený, dušený i pečený.

Ingredience (4 x porce)

Kaše

Postup přípravy

  1. Uzený jazyk opláchneme, vložíme do tlakového hrnce.
  2. Přidáme nové koření, celý pepř, bobkové listy, stroužky česneku a zalijeme vodou.
  3. Tlakový hrnec uzavřeme, na sporáku přivedeme k varu a necháme vařit zhruba 1 hodinu. Poté tlakový hrnec odstavíme a necháme dojít ještě asi 20 minut dokud nevyprchá všechen tlak a budeme moct hrnec otevřít.
  4. Po vyndání z hrnce, jazyk vložíme do misky se studenou vodou a oloupeme kůži.
  5. Brambory si oloupeme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme do měkka.
  6. Měkké brambory scedíme, přidáme máslo a šleháme. Po chvíli přidáme ohřátou smetanu, nastrouhaný křen a kaši důkladně vyšleháme.
  7. Na talíř dáme kaši, přidáme na plátky nakrájený jazyk a při podávání ozdobíme čerstvou petrželkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,246.96 kcal | Protein: 64.89 g | Sacharidy: 42.39 g | z toho cukr: 4.50 g | Tuk: 87.38 g | z toho nas. MK: 37.27 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3564-uzeny-hovezi-jazyk-s-bramborovo-krenovou-kasi