Variabilní a blesková fazolová polévka

Podzim klepe na dveře a sychravé počasí si žádá jídlo, které zahřeje a posilní. Hustou horkou polévku lze podávat jako samostatné jídlo. Tato fazolová polévka je navíc velmi sytá a nabitá vitamíny.

Další varianty polévky:

Recept je velmi snadný a rychlý, pokud by vám takto polévka k jídlu nestačila, doplňte ji zastřeným vejcem. Fazole můžete použít ve slaném nálevu, v rajčatové omáčce nebo použít fazole bílé či jemné máslové Butter beans. Pokud nechcete jíst předvařené suroviny z konzervy můžete použít sušené fazole, které je však nutné den předem namočit a rajská jablka, která předem upečete v troubě na poloviny rozkrojená. Polévku lze dochutit chilli papričkou a spolu s koriandrem bude mít velmi mexický nádech. Pokud vám vadí silná chuť koriandru, lze jej libovolně zaměnit za petrželku nebo bazalku a oregano a rázem získáte polévku s příchutí Itálie. Fetu je možné nahradit balkánským sýrem nebo třeba mozzarellou.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na středním plameni orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Vysypte fazole, zalijte je celou konzervou krájených rajčat a vývarem. Směs nechte projít varem, dochuťte solí a pepřem.
2.
Polévku rozdělte do talířů a hojně posypte na kostičky nakrájeným avokádem a fetou, zakápněte olivovým olejem a ozdobte bylinkou.

Od: Jana Qara, 10.10.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
5 min vaření
10 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Jana Qara
Cena ingrediencí: 1 × porce = 79 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
530.10 kcal
Protein
24.74 g
Sacharidy
z toho cukr
36.77 g
17.40 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
27.37 g
10.11 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama