Podzim klepe na dveře a sychravé počasí si žádá jídlo, které zahřeje a posilní. Hustou horkou polévku lze podávat jako samostatné jídlo. Tato fazolová polévka je navíc velmi sytá a nabitá vitamíny.
Recept je velmi snadný a rychlý, pokud by vám takto polévka k jídlu nestačila, doplňte ji zastřeným vejcem. Fazole můžete použít ve slaném nálevu, v rajčatové omáčce nebo použít fazole bílé či jemné máslové Butter beans. Pokud nechcete jíst předvařené suroviny z konzervy můžete použít sušené fazole, které je však nutné den předem namočit a rajská jablka, která předem upečete v troubě na poloviny rozkrojená. Polévku lze dochutit chilli papričkou a spolu s koriandrem bude mít velmi mexický nádech. Pokud vám vadí silná chuť koriandru, lze jej libovolně zaměnit za petrželku nebo bazalku a oregano a rázem získáte polévku s příchutí Itálie. Fetu je možné nahradit balkánským sýrem nebo třeba mozzarellou.
Energ. hodnota: 530.10 kcal | Protein: 24.74 g | Sacharidy: 36.77 g | z toho cukr: 17.40 g | Tuk: 27.37 g | z toho nas. MK: 10.11 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3232-variabilni-a-bleskova-fazolova-polevka