Smažený patizon v kukuřičných lupínkách
Pěstujete na zahrádce tuhle báječnou zeleninu a klasické řízky z ní už se vám omrzely? Zkuste udělat řízky v kukuřičných lupínkách. Děti tuhle zeleninu budou milovat.
Reklama
Postup přípravy
1.
Patizon si oloupeme a nakrájíme na plátky. Pokud máte mladý plod není potřeba vytahovat semínka.
2.
Plátky patizonu si položíme na papírovou utěrku, posolíme a necháme vypotit.
3.
Mezi tím si smícháme v misce mouku, vejce, mléko, papriku a vytvoříme hladké těstíčko.
4.
Lupínky si vložíme do sáčku a promáčkáme rukou na drobno.
5.
Plátky patizonu si osušíme, posypeme česnekem a obalujeme. Nejprve v těstíčku, potom v lupínkách.
6.
Obalené patizony vkládáme do pánve s rozehřátým olejem a smažíme do zlatova.
7.
Jako příloha se hodí vařené brambory a domácí tatarská omáčka.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
298.08 kcal |
Protein |
12.56 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
37.13 g
13.28 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
10.57 g
2.10 g
|
Reklama
Reklama