Smažený patizon v kukuřičných lupínkách

Pěstujete na zahrádce tuhle báječnou zeleninu a klasické řízky z ní už se vám omrzely? Zkuste udělat řízky v kukuřičných lupínkách. Děti tuhle zeleninu budou milovat.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Patizon si oloupeme a nakrájíme na plátky. Pokud máte mladý plod není potřeba vytahovat semínka.
2.
Plátky patizonu si položíme na papírovou utěrku, posolíme a necháme vypotit.
3.
Mezi tím si smícháme v misce mouku, vejce, mléko, papriku a vytvoříme hladké těstíčko.
4.
Lupínky si vložíme do sáčku a promáčkáme rukou na drobno.
5.
Plátky patizonu si osušíme, posypeme česnekem a obalujeme. Nejprve v těstíčku, potom v lupínkách.
6.
Obalené patizony vkládáme do pánve s rozehřátým olejem a smažíme do zlatova.
7.
Jako příloha se hodí vařené brambory a domácí tatarská omáčka.

Od: Petuler, 13.7.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
15 min vaření
25 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 20 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
298.08 kcal
Protein
12.56 g
Sacharidy
z toho cukr
37.13 g
13.28 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.57 g
2.10 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama