Patizon plněný houbovou směsí

Vyzkoušejte patizon. Málo používanou zeleninu, která má málo kalorií a chutná skvěle.

Ingredience

    • nebo
Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Patizon opláchneme, osušíme a rozkrojíme. Vydlabeme dužninu, kterou ponecháme stranou. Připravený vydlabaný patizon vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut na 190 °C.
2.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a na rozpáleném oleji osmažíme. Přidáme předem namočené houby, osolíme, okořeníme rozmarýnem a dusíme 20 minut.
3.
K udušeným houbám přidáme kukuřici, hrášek a nasekanou dužninu z patizonu. Dusíme ještě 10 minut.
4.
Do houbové směsi přimícháme nadrobno nasekanou zelenou petrželku, promícháme a naplníme obě poloviny patizonu. Nahoru rozložíme na kolečka nakrájená rajčata, zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zapékáme cca 20 minut.
5.
Plněný patizon podáváme s vařenými, či jinak upravenými bramborami.

Od: Sarrien, 5.9.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Sarrien
Cena ingrediencí: 1 × porce = 68 Kč
Kategorie: hlavní chod, zelenina, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
647.21 kcal
Protein
26.67 g
Sacharidy
z toho cukr
61.25 g
6.45 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
31.68 g
11.14 g

Detailní rozpis podle ingrediencí