Patizónové placky

Patizón je u nás velmi oblíbená a pěstovaná zelenina. Dají se z něj vařit polévky, dělat pomazánky, plnit ho mletým masem, ale u nás máme nejoblíbenější placky.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Patizón si oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Vložíme do mísy a přidáme na hrubo nastrouhaný sýr.
2.
Slaninu si nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k patizónu.
3.
Do směsi přidáme vejce, mouku, česnek a všechno koření. Zamícháme.
4.
Na pánvi si rozehřejeme olej a ze směsi děláme placičky. Opečeme z obou stran do zlatova a můžeme podávat s pečivem, vařeným bramborem, dipem apod.

Od: Petuler, 1.10.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
25 min vaření
45 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 16 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
264.46 kcal
Protein
12.83 g
Sacharidy
z toho cukr
11.53 g
3.23 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
18.15 g
7.27 g

Detailní rozpis podle ingrediencí