Patizónové placky
Patizón je u nás velmi oblíbená a pěstovaná zelenina. Dají se z něj vařit polévky, dělat pomazánky, plnit ho mletým masem, ale u nás máme nejoblíbenější placky.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Patizón si oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Vložíme do mísy a přidáme na hrubo nastrouhaný sýr.
                2.
                    Slaninu si nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k patizónu.
                3.
                    Do směsi přidáme vejce, mouku, česnek a všechno koření. Zamícháme.
                4.
                    Na pánvi si rozehřejeme olej a ze směsi děláme placičky. Opečeme z obou stran do zlatova a můžeme podávat s pečivem, vařeným bramborem, dipem apod.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                264.46 kcal  | 
            
Protein  | 
                12.83 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     11.53 g 
                    3.23 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     18.15 g 
                    7.27 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  





