Patizónové placky

Patizón je u nás velmi oblíbená a pěstovaná zelenina. Dají se z něj vařit polévky, dělat pomazánky, plnit ho mletým masem, ale u nás máme nejoblíbenější placky.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Patizón si oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Vložíme do mísy a přidáme na hrubo nastrouhaný sýr.
  2. Slaninu si nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k patizónu.
  3. Do směsi přidáme vejce, mouku, česnek a všechno koření. Zamícháme.
  4. Na pánvi si rozehřejeme olej a ze směsi děláme placičky. Opečeme z obou stran do zlatova a můžeme podávat s pečivem, vařeným bramborem, dipem apod.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 264.46 kcal | Protein: 12.83 g | Sacharidy: 11.53 g | z toho cukr: 3.23 g | Tuk: 18.15 g | z toho nas. MK: 7.27 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2806-patizonove-placky