Patizón je u nás velmi oblíbená a pěstovaná zelenina. Dají se z něj vařit polévky, dělat pomazánky, plnit ho mletým masem, ale u nás máme nejoblíbenější placky.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Patizón si oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Vložíme do mísy a přidáme na hrubo nastrouhaný sýr.
Slaninu si nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k patizónu.
Do směsi přidáme vejce, mouku, česnek a všechno koření. Zamícháme.
Na pánvi si rozehřejeme olej a ze směsi děláme placičky. Opečeme z obou stran do zlatova a můžeme podávat s pečivem, vařeným bramborem, dipem apod.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 264.46 kcal |
Protein: 12.83 g |
Sacharidy: 11.53 g |
z toho cukr: 3.23 g |
Tuk: 18.15 g |
z toho nas. MK: 7.27 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2806-patizonove-placky