Vyzkoušejte patizon. Málo používanou zeleninu, která má málo kalorií a chutná skvěle.
Ingredience (2 x porce)
nebo
Postup přípravy
Patizon opláchneme, osušíme a rozkrojíme. Vydlabeme dužninu, kterou ponecháme stranou. Připravený vydlabaný patizon vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut na 190 °C.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a na rozpáleném oleji osmažíme. Přidáme předem namočené houby, osolíme, okořeníme rozmarýnem a dusíme 20 minut.
K udušeným houbám přidáme kukuřici, hrášek a nasekanou dužninu z patizonu. Dusíme ještě 10 minut.
Do houbové směsi přimícháme nadrobno nasekanou zelenou petrželku, promícháme a naplníme obě poloviny patizonu. Nahoru rozložíme na kolečka nakrájená rajčata, zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zapékáme cca 20 minut.
Plněný patizon podáváme s vařenými, či jinak upravenými bramborami.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 493.37 kcal |
Protein: 21.87 g |
Sacharidy: 26.43 g |
z toho cukr: 19.08 g |
Tuk: 31.81 g |
z toho nas. MK: 11.60 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1946-patizon-plneny-houbovou-smesi