Patizon plněný houbovou směsí

Vyzkoušejte patizon. Málo používanou zeleninu, která má málo kalorií a chutná skvěle.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Patizon opláchneme, osušíme a rozkrojíme. Vydlabeme dužninu, kterou ponecháme stranou. Připravený vydlabaný patizon vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut na 190 °C.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a na rozpáleném oleji osmažíme. Přidáme předem namočené houby, osolíme, okořeníme rozmarýnem a dusíme 20 minut.
  3. K udušeným houbám přidáme kukuřici, hrášek a nasekanou dužninu z patizonu. Dusíme ještě 10 minut.
  4. Do houbové směsi přimícháme nadrobno nasekanou zelenou petrželku, promícháme a naplníme obě poloviny patizonu. Nahoru rozložíme na kolečka nakrájená rajčata, zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zapékáme cca 20 minut.
  5. Plněný patizon podáváme s vařenými, či jinak upravenými bramborami.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 493.37 kcal | Protein: 21.87 g | Sacharidy: 26.43 g | z toho cukr: 19.08 g | Tuk: 31.81 g | z toho nas. MK: 11.60 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1946-patizon-plneny-houbovou-smesi