Smažená hlíva v pikantním těstíčku s vařenými brambory

Hlíva ústřičná je velmi známá pro své účinky na naše zdraví. Výborná je v polévce, s těstovinami, ale nejlepší je smažená s brambory a domácí tatarskou omáčkou. Hlíva je obalená v pikantním těstíčku, což ji dodává skvělou chuť.

Reklama

Ingredience

Těstíčko na obalení

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hlívu si opláchneme pod tekoucí vodou a necháme oschnout.
2.
V misce si smícháme suroviny na těstíčko.
3.
Hlívu obalujeme v těstíčku, ve strouhance a vkládáme na pánev do rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran do zlatova.
4.
Brambory si dobře opláchneme, nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou, osolíme a dáme vařit. Po změknutí scedíme.
5.
Usmaženou hlívu servírujeme společně s brambory, zeleninou a tatarskou omáčkou.

Od: Petuler, 7.3.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 33 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, houby, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
608.70 kcal
Protein
21.04 g
Sacharidy
z toho cukr
91.44 g
10.37 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.78 g
3.81 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama