Smažená hlíva v pikantním těstíčku s vařenými brambory
Hlíva ústřičná je velmi známá pro své účinky na naše zdraví. Výborná je v polévce, s těstovinami, ale nejlepší je smažená s brambory a domácí tatarskou omáčkou. Hlíva je obalená v pikantním těstíčku, což ji dodává skvělou chuť.
Ingredience (2 x porce)
Těstíčko na obalení
Postup přípravy
Hlívu si opláchneme pod tekoucí vodou a necháme oschnout.
V misce si smícháme suroviny na těstíčko.
Hlívu obalujeme v těstíčku, ve strouhance a vkládáme na pánev do rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran do zlatova.
Brambory si dobře opláchneme, nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou, osolíme a dáme vařit. Po změknutí scedíme.
Usmaženou hlívu servírujeme společně s brambory, zeleninou a tatarskou omáčkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 608.70 kcal |
Protein: 21.04 g |
Sacharidy: 91.44 g |
z toho cukr: 10.37 g |
Tuk: 13.78 g |
z toho nas. MK: 3.81 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3014-smazena-hliva-v-pikantnim-testicku-s-varenymi-brambory