Smažená hlíva v pikantním těstíčku s vařenými brambory

Hlíva ústřičná je velmi známá pro své účinky na naše zdraví. Výborná je v polévce, s těstovinami, ale nejlepší je smažená s brambory a domácí tatarskou omáčkou. Hlíva je obalená v pikantním těstíčku, což ji dodává skvělou chuť.

Ingredience (2 x porce)

Těstíčko na obalení

Postup přípravy

  1. Hlívu si opláchneme pod tekoucí vodou a necháme oschnout.
  2. V misce si smícháme suroviny na těstíčko.
  3. Hlívu obalujeme v těstíčku, ve strouhance a vkládáme na pánev do rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran do zlatova.
  4. Brambory si dobře opláchneme, nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou, osolíme a dáme vařit. Po změknutí scedíme.
  5. Usmaženou hlívu servírujeme společně s brambory, zeleninou a tatarskou omáčkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 608.70 kcal | Protein: 21.04 g | Sacharidy: 91.44 g | z toho cukr: 10.37 g | Tuk: 13.78 g | z toho nas. MK: 3.81 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3014-smazena-hliva-v-pikantnim-testicku-s-varenymi-brambory