Pěstujete na zahrádce tuhle báječnou zeleninu a klasické řízky z ní už se vám omrzely? Zkuste udělat řízky v kukuřičných lupínkách. Děti tuhle zeleninu budou milovat.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Patizon si oloupeme a nakrájíme na plátky. Pokud máte mladý plod není potřeba vytahovat semínka.
Plátky patizonu si položíme na papírovou utěrku, posolíme a necháme vypotit.
Mezi tím si smícháme v misce mouku, vejce, mléko, papriku a vytvoříme hladké těstíčko.
Lupínky si vložíme do sáčku a promáčkáme rukou na drobno.
Plátky patizonu si osušíme, posypeme česnekem a obalujeme. Nejprve v těstíčku, potom v lupínkách.
Obalené patizony vkládáme do pánve s rozehřátým olejem a smažíme do zlatova.
Jako příloha se hodí vařené brambory a domácí tatarská omáčka.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 298.08 kcal |
Protein: 12.56 g |
Sacharidy: 37.13 g |
z toho cukr: 13.28 g |
Tuk: 10.57 g |
z toho nas. MK: 2.10 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3141-smazeny-patizon-v-kukuricnych-lupinkach