Smažený patizon v kukuřičných lupínkách

Pěstujete na zahrádce tuhle báječnou zeleninu a klasické řízky z ní už se vám omrzely? Zkuste udělat řízky v kukuřičných lupínkách. Děti tuhle zeleninu budou milovat.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Patizon si oloupeme a nakrájíme na plátky. Pokud máte mladý plod není potřeba vytahovat semínka.
  2. Plátky patizonu si položíme na papírovou utěrku, posolíme a necháme vypotit.
  3. Mezi tím si smícháme v misce mouku, vejce, mléko, papriku a vytvoříme hladké těstíčko.
  4. Lupínky si vložíme do sáčku a promáčkáme rukou na drobno.
  5. Plátky patizonu si osušíme, posypeme česnekem a obalujeme. Nejprve v těstíčku, potom v lupínkách.
  6. Obalené patizony vkládáme do pánve s rozehřátým olejem a smažíme do zlatova.
  7. Jako příloha se hodí vařené brambory a domácí tatarská omáčka.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 298.08 kcal | Protein: 12.56 g | Sacharidy: 37.13 g | z toho cukr: 13.28 g | Tuk: 10.57 g | z toho nas. MK: 2.10 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3141-smazeny-patizon-v-kukuricnych-lupinkach