Kávová bábovka

Vynikající bábovka, která je díky sněhu krásně nadýchaná. Je provoněná kávou a rumem a není nijak přeslazená. Vydrží vláčná i několik dní.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vejce rozdělte na bílek a žloutek. Bílky ušlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Dejte stranou.
2.
V jiné míse ušlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny. Přidejte mléko, olej, rum, kávu a lógr.
3.
Smíchejte mouku s práškem do pečiva a přimíchejte ke žloutkové směsi.
4.
Nakonec opatrně vmíchejte sníh a dejte do formy. (Pokud nemáte silikonovou tak je třeba formu vymazat a vysypat).
5.
Pečte asi 40 až 50 minut, poté vypněte a nechejte bábovku ještě chvíli v troubě.

Od: Iva V, 15.5.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
50 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, česká, pečení, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
230.57 kcal
Protein
4.33 g
Sacharidy
z toho cukr
31.28 g
14.39 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.97 g
1.49 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama