Kávová bábovka
Vynikající bábovka, která je díky sněhu krásně nadýchaná. Je provoněná kávou a rumem a není nijak přeslazená. Vydrží vláčná i několik dní.
Ingredience (15 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Vejce rozdělte na bílek a žloutek. Bílky ušlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Dejte stranou.
- V jiné míse ušlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny. Přidejte mléko, olej, rum, kávu a lógr.
- Smíchejte mouku s práškem do pečiva a přimíchejte ke žloutkové směsi.
- Nakonec opatrně vmíchejte sníh a dejte do formy. (Pokud nemáte silikonovou tak je třeba formu vymazat a vysypat).
- Pečte asi 40 až 50 minut, poté vypněte a nechejte bábovku ještě chvíli v troubě.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 230.57 kcal |
Protein: 4.33 g |
Sacharidy: 31.28 g |
z toho cukr: 14.39 g |
Tuk: 8.97 g |
z toho nas. MK: 1.49 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3072-kavova-babovka