Kávová bábovka

Vynikající bábovka, která je díky sněhu krásně nadýchaná. Je provoněná kávou a rumem a není nijak přeslazená. Vydrží vláčná i několik dní.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Vejce rozdělte na bílek a žloutek. Bílky ušlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Dejte stranou.
  2. V jiné míse ušlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny. Přidejte mléko, olej, rum, kávu a lógr.
  3. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a přimíchejte ke žloutkové směsi.
  4. Nakonec opatrně vmíchejte sníh a dejte do formy. (Pokud nemáte silikonovou tak je třeba formu vymazat a vysypat).
  5. Pečte asi 40 až 50 minut, poté vypněte a nechejte bábovku ještě chvíli v troubě.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 230.57 kcal | Protein: 4.33 g | Sacharidy: 31.28 g | z toho cukr: 14.39 g | Tuk: 8.97 g | z toho nas. MK: 1.49 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3072-kavova-babovka