Kuřecí řízky předem naložené v acidofilním mléce

Možná může znít název podivně... řízek a kyselé mléko, ale věřte, že hotový kousek masíčka je vynikající.

Reklama

Ingredience

příloha

domácí tatarská omáčka

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Den předem si očistíme kuřecí prsa. Netřeba řízky naklepávat, pouze seříznout a sjednotit tak jejich velikost/tloušťku.
2.
Acidofilní mléko smícháme se solí, pepřem, majoránkou, sušenou petrželkou a prolisovaným česnekem.
3.
Maso naložíme do takto připravené marinády do druhého dne.
4.
Marinované maso obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji. Po osmažení je pokládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.
5.
Hotové řízky podáváme s vařeným bramborem a domácí tatarkou. Jsou úžasně křehounké.
6.
Domácí tatarská omáčka: Do misky vyklepneme vejce. Přidáme ostatní suroviny kromě oleje, tyčovým mixérem mixujeme a přikapáváme olej až do té doby, než nám vznikne požadovaná konzistence tatarské omáčky.

Od: Šárka75, 7.3.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 29 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, drůbeží maso
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
256.73 kcal
Protein
37.74 g
Sacharidy
z toho cukr
6.04 g
2.59 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.82 g
2.49 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama