Kuřecí řízky předem naložené v acidofilním mléce

Možná může znít název podivně... řízek a kyselé mléko, ale věřte, že hotový kousek masíčka je vynikající.

Ingredience (4 x porce)

příloha

domácí tatarská omáčka

Postup přípravy

  1. Den předem si očistíme kuřecí prsa. Netřeba řízky naklepávat, pouze seříznout a sjednotit tak jejich velikost/tloušťku.
  2. Acidofilní mléko smícháme se solí, pepřem, majoránkou, sušenou petrželkou a prolisovaným česnekem.
  3. Maso naložíme do takto připravené marinády do druhého dne.
  4. Marinované maso obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji. Po osmažení je pokládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.
  5. Hotové řízky podáváme s vařeným bramborem a domácí tatarkou. Jsou úžasně křehounké.
  6. Domácí tatarská omáčka: Do misky vyklepneme vejce. Přidáme ostatní suroviny kromě oleje, tyčovým mixérem mixujeme a přikapáváme olej až do té doby, než nám vznikne požadovaná konzistence tatarské omáčky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 256.73 kcal | Protein: 37.74 g | Sacharidy: 6.04 g | z toho cukr: 2.59 g | Tuk: 7.82 g | z toho nas. MK: 2.49 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3015-kureci-rizky-predem-nalozene-v-acidofilnim-mlece