Cibulačka s vločkami a smetanou

Krásně hustá a chutná polévka, která zahřeje. Určitě se hodí i jako večeře, stačí když ji doplníte rozpečenými bagetami.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli nakrájíme na kostičky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a přidáme máslo. Dáme restovat cibuli.
2.
Za promíchávání restujeme na mírnějším stupni do úplného zezlátnutí a částečného zhnědnutí. Nespěchejte, nechejte zhnědnout. Doba restování může být i 15 minut.
3.
Na orestovanou cibuli přidáme ovesné vločky, promícháme a chvíli restujeme společně. Následně zalijeme vodou.
4.
Přidáme bujón a přivedeme k varu. Chvíli společně povaříme pak vypneme. Ochutnáme a můžeme přidat sůl a pepř.
5.
Necháme mírně vychladnout a promícháme se zakysanou smetanou. Po prvním kelímku ochutnejte, záleží, jak kyselkavou chuť chcete docílit. Také je možné smetanu servírovat samostatně a nechat strávníky, aby si dochutili až při servírování.

Od: Iva V, 23.10.2020

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, česká, zelenina, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
256.77 kcal
Protein
2.79 g
Sacharidy
z toho cukr
11.44 g
4.35 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.01 g
8.39 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama