Staročeská cibulačka

Staročeská cibulačka je jednoduchá na přípravu a nabízí výraznou chuťovou paletu. Tento tradiční recept vás zavede zpět do minulosti, kdy se tato pokrmová specialita těšila velké oblibě. Perfektní jako hlavní chod nebo příloha, tato cibulačka přinese na váš stůl staročeský šmrnc.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Plátky můžete ještě přepůlit, pokud chcete menší kousky.
2.
Ve velkém hrnci rozehřejte sádlo na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a míchejte, dokud cibule nezměkne a zesklovatí. Během míchání se postupně rozpadne na vlákna a získá karamelovou barvu. To by mělo trvat přibližně 15-20 minut.
3.
Přidejte lžíci mouky ke karamelizované cibuli a důkladně promíchejte, aby se mouka rovnoměrně rozložila. Vařte ještě asi 1 minutu, abyste odstranili syrovou chuť mouky.
4.
Přidejte cukr, sůl a majoránku a promíchejte. Poté postupně zalijte vývarem, přibližně 1/3 šálku najednou. Po každém přilití vývaru nechte směs povařit a trochu zhoustnout.
5.
CIbulačku můžeme podávat zasypanou nastrouahným sýrem a s chlebem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 25.6.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
128.97 kcal
Protein
3.06 g
Sacharidy
z toho cukr
12.21 g
6.37 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.85 g
2.70 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama