Staročeská cibulačka

Staročeská cibulačka je jednoduchá na přípravu a nabízí výraznou chuťovou paletu. Tento tradiční recept vás zavede zpět do minulosti, kdy se tato pokrmová specialita těšila velké oblibě. Perfektní jako hlavní chod nebo příloha, tato cibulačka přinese na váš stůl staročeský šmrnc.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Plátky můžete ještě přepůlit, pokud chcete menší kousky.
  2. Ve velkém hrnci rozehřejte sádlo na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a míchejte, dokud cibule nezměkne a zesklovatí. Během míchání se postupně rozpadne na vlákna a získá karamelovou barvu. To by mělo trvat přibližně 15-20 minut.
  3. Přidejte lžíci mouky ke karamelizované cibuli a důkladně promíchejte, aby se mouka rovnoměrně rozložila. Vařte ještě asi 1 minutu, abyste odstranili syrovou chuť mouky.
  4. Přidejte cukr, sůl a majoránku a promíchejte. Poté postupně zalijte vývarem, přibližně 1/3 šálku najednou. Po každém přilití vývaru nechte směs povařit a trochu zhoustnout.
  5. CIbulačku můžeme podávat zasypanou nastrouahným sýrem a s chlebem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 128.97 kcal | Protein: 3.06 g | Sacharidy: 12.21 g | z toho cukr: 6.37 g | Tuk: 6.85 g | z toho nas. MK: 2.70 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3881-staroceska-cibulacka