Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka je tradiční polévka plná bohaté chuti karamelizované cibule a aromatických bylinek. Podávaná s domácí bagetkou zapečenou se sýrem nabízí dokonale teplý a sytý zážitek, ideální pro chladné dny nebo slavnostní večeři.
Reklama
Postup přípravy
1.
Karamelizace cibule: Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo s olivovým olejem. Přidáme cibuli a cukr a pomalu smažíme na mírném ohni, občas promícháme, až cibule změkne a krásně zezlátne (cca 30–40 minut). Přidáme česnek a krátce osmahneme.
2.
Přilijeme víno (pokud používáme) a necháme trochu odpařit. Přidáme vývar, bobkový list, tymián, osolíme, opepříme a necháme 20 minut mírně probublávat.
3.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Bagetu nakrájíme na silnější plátky, posypeme sýrem a dáme zapéct, dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne.
4.
Polévku nalijeme do misek, na každou položíme plátek sýrové bagetky a ihned podáváme.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
483.85 kcal |
Protein |
19.27 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
38.88 g
12.29 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
24.18 g
11.51 g
|
Reklama
Reklama