Cibulová polévka se strouhaným sýrem

Cibulová polévka je jemná, s chutí po opečené cibuli a s vůní po muškátovém oříšku. Při podávání sypeme strouhaným sýrem a opečenou žemlí.

Reklama

Ingredience

Na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme máslo a vložíme na kolečka nakrájenou cibuli. Opékáme do hnědé barvy. Chvíli to bude trvat.
2.
Zaprášíme moukou, uděláme jíšku a vlijeme studený zeleninový vývar společně s bílým vínem.
3.
Polévku necháme provařit. Dochutíme, solí, pepřem a muškátovým oříškem.
4.
V pánvi si na sucho opečeme na kostky nakrájený rohlík.
5.
Hotovou polévku podáváme s nastrouhaným sýrem a opečenou žemlí.

Od: Petuler, 21.9.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 35 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
862.38 kcal
Protein
16.51 g
Sacharidy
z toho cukr
19.16 g
8.25 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
60.16 g
37.58 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama