Cibulová polévka se strouhaným sýrem
Cibulová polévka je jemná, s chutí po opečené cibuli a s vůní po muškátovém oříšku. Při podávání sypeme strouhaným sýrem a opečenou žemlí.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
Na posypání
-
-
Postup přípravy
- V hrnci si rozehřejeme máslo a vložíme na kolečka nakrájenou cibuli. Opékáme do hnědé barvy. Chvíli to bude trvat.
- Zaprášíme moukou, uděláme jíšku a vlijeme studený zeleninový vývar společně s bílým vínem.
- Polévku necháme provařit. Dochutíme, solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- V pánvi si na sucho opečeme na kostky nakrájený rohlík.
- Hotovou polévku podáváme s nastrouhaným sýrem a opečenou žemlí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 862.38 kcal |
Protein: 16.51 g |
Sacharidy: 19.16 g |
z toho cukr: 8.25 g |
Tuk: 60.16 g |
z toho nas. MK: 37.58 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3210-cibulova-polevka-se-strouhanym-syrem