Cibulová polévka se strouhaným sýrem

Cibulová polévka je jemná, s chutí po opečené cibuli a s vůní po muškátovém oříšku. Při podávání sypeme strouhaným sýrem a opečenou žemlí.

Ingredience (4 x porce)

Na posypání

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme máslo a vložíme na kolečka nakrájenou cibuli. Opékáme do hnědé barvy. Chvíli to bude trvat.
  2. Zaprášíme moukou, uděláme jíšku a vlijeme studený zeleninový vývar společně s bílým vínem.
  3. Polévku necháme provařit. Dochutíme, solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  4. V pánvi si na sucho opečeme na kostky nakrájený rohlík.
  5. Hotovou polévku podáváme s nastrouhaným sýrem a opečenou žemlí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 862.38 kcal | Protein: 16.51 g | Sacharidy: 19.16 g | z toho cukr: 8.25 g | Tuk: 60.16 g | z toho nas. MK: 37.58 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3210-cibulova-polevka-se-strouhanym-syrem