Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka je tradiční polévka plná bohaté chuti karamelizované cibule a aromatických bylinek. Podávaná s domácí bagetkou zapečenou se sýrem nabízí dokonale teplý a sytý zážitek, ideální pro chladné dny nebo slavnostní večeři.

Ingredience (4 x porce)

Na cibulačku

Na bagetku

Postup přípravy

  1. Karamelizace cibule: Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo s olivovým olejem. Přidáme cibuli a cukr a pomalu smažíme na mírném ohni, občas promícháme, až cibule změkne a krásně zezlátne (cca 30–40 minut). Přidáme česnek a krátce osmahneme.
  2. Přilijeme víno (pokud používáme) a necháme trochu odpařit. Přidáme vývar, bobkový list, tymián, osolíme, opepříme a necháme 20 minut mírně probublávat.
  3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Bagetu nakrájíme na silnější plátky, posypeme sýrem a dáme zapéct, dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne.
  4. Polévku nalijeme do misek, na každou položíme plátek sýrové bagetky a ihned podáváme. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 483.85 kcal | Protein: 19.27 g | Sacharidy: 38.88 g | z toho cukr: 12.29 g | Tuk: 24.18 g | z toho nas. MK: 11.51 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4572-francouzska-cibulacka