Francouzská cibulačka je tradiční polévka plná bohaté chuti karamelizované cibule a aromatických bylinek. Podávaná s domácí bagetkou zapečenou se sýrem nabízí dokonale teplý a sytý zážitek, ideální pro chladné dny nebo slavnostní večeři.
Ingredience (4 x porce)
Na cibulačku
Na bagetku
Postup přípravy
Karamelizace cibule: Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo s olivovým olejem. Přidáme cibuli a cukr a pomalu smažíme na mírném ohni, občas promícháme, až cibule změkne a krásně zezlátne (cca 30–40 minut). Přidáme česnek a krátce osmahneme.
Přilijeme víno (pokud používáme) a necháme trochu odpařit. Přidáme vývar, bobkový list, tymián, osolíme, opepříme a necháme 20 minut mírně probublávat.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Bagetu nakrájíme na silnější plátky, posypeme sýrem a dáme zapéct, dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne.
Polévku nalijeme do misek, na každou položíme plátek sýrové bagetky a ihned podáváme.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 483.85 kcal |
Protein: 19.27 g |
Sacharidy: 38.88 g |
z toho cukr: 12.29 g |
Tuk: 24.18 g |
z toho nas. MK: 11.51 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4572-francouzska-cibulacka