Smetanová bramborová kaše s karamelovou cibulkou

Bramborová kaše je výbornou přílohou už sama o sobě, ale zkuste k ní přidat křupavou slaďounkou cibulku. Příprava znamená trošku práce navíc, ale sváteční oběd si váš čas určitě zaslouží.

Reklama

Ingredience

Karamelová cibule

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory na přípravu kaše oškrábejte, nakrájejte na menší kousky a dejte se solí vařit do změknutí.
2.
Jakmile jsou brambory uvařené, nakrájejte cibulku na proužky. Na pánvi rozehřejte sádlo a nasypejte cukr. Míchejte minimálně a nechejte cukr zhnědnout. Přidejte cibuli a mírně promíchejte. Posypejte moukou a smažte do zezlátnutí. Promíchejte jen 2 až 3×.
3.
Mezitím dejte brambory do mixéru, přidejte máslo a zahřátou smetanu. Prošlehejte a osolte.
4.
Podávejte s osmaženou cibulkou.

Od: Iva V, 23.11.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: česká, přílohy, brambory
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
606.16 kcal
Protein
8.94 g
Sacharidy
z toho cukr
62.50 g
8.57 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
33.56 g
20.16 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama