Hedvábná bramborová kaše

Tato bramborová kaše je vynikající příloha, která dokáže zvýraznit chuť vašeho hlavního jídla. Tato kaše se vyznačuje jemnou a hebkou konzistencí, která se rozpouští na jazyku.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory si oloupeme a necháme namočené ve vodě alespoň hodinu, aby se odmočil škrob. Potom je slijeme, zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka.
2.
Brambory scedíme a zatřepeme jimi v hrnci, aby se z nich odpařila voda.
3.
Ohřejeme mléko a smetanu. Brambory rozmačkáme a elektrickým šlehačem nebo v robotu je začneme šlehat.
4.
Postupně přiléváme teplé mléko se smetanou, dokud nedocílíme požadované konzistence. Pak vmícháme pokrájené máslo a kaši dochutíme solí.

Od: Zuzana, 17.4.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 15 min příprava
20 min vaření
1 hod 35 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
344.58 kcal
Protein
5.02 g
Sacharidy
z toho cukr
27.62 g
3.36 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
23.19 g
14.59 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama