Hedvábná bramborová kaše

Tato bramborová kaše je vynikající příloha, která dokáže zvýraznit chuť vašeho hlavního jídla. Tato kaše se vyznačuje jemnou a hebkou konzistencí, která se rozpouští na jazyku.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory si oloupeme a necháme namočené ve vodě alespoň hodinu, aby se odmočil škrob. Potom je slijeme, zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka.
  2. Brambory scedíme a zatřepeme jimi v hrnci, aby se z nich odpařila voda.
  3. Ohřejeme mléko a smetanu. Brambory rozmačkáme a elektrickým šlehačem nebo v robotu je začneme šlehat.
  4. Postupně přiléváme teplé mléko se smetanou, dokud nedocílíme požadované konzistence. Pak vmícháme pokrájené máslo a kaši dochutíme solí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 344.58 kcal | Protein: 5.02 g | Sacharidy: 27.62 g | z toho cukr: 3.36 g | Tuk: 23.19 g | z toho nas. MK: 14.59 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3800-hedvabna-bramborova-kase