Tato bramborová kaše je vynikající příloha, která dokáže zvýraznit chuť vašeho hlavního jídla. Tato kaše se vyznačuje jemnou a hebkou konzistencí, která se rozpouští na jazyku.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Brambory si oloupeme a necháme namočené ve vodě alespoň hodinu, aby se odmočil škrob. Potom je slijeme, zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka.
Brambory scedíme a zatřepeme jimi v hrnci, aby se z nich odpařila voda.
Ohřejeme mléko a smetanu. Brambory rozmačkáme a elektrickým šlehačem nebo v robotu je začneme šlehat.
Postupně přiléváme teplé mléko se smetanou, dokud nedocílíme požadované konzistence. Pak vmícháme pokrájené máslo a kaši dochutíme solí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 344.58 kcal |
Protein: 5.02 g |
Sacharidy: 27.62 g |
z toho cukr: 3.36 g |
Tuk: 23.19 g |
z toho nas. MK: 14.59 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3800-hedvabna-bramborova-kase