Smetanová bramborová kaše s karamelovou cibulkou

Bramborová kaše je výbornou přílohou už sama o sobě, ale zkuste k ní přidat křupavou slaďounkou cibulku. Příprava znamená trošku práce navíc, ale sváteční oběd si váš čas určitě zaslouží.

Ingredience (6 x porce)

Karamelová cibule

Postup přípravy

  1. Brambory na přípravu kaše oškrábejte, nakrájejte na menší kousky a dejte se solí vařit do změknutí.
  2. Jakmile jsou brambory uvařené, nakrájejte cibulku na proužky. Na pánvi rozehřejte sádlo a nasypejte cukr. Míchejte minimálně a nechejte cukr zhnědnout. Přidejte cibuli a mírně promíchejte. Posypejte moukou a smažte do zezlátnutí. Promíchejte jen 2 až 3×.
  3. Mezitím dejte brambory do mixéru, přidejte máslo a zahřátou smetanu. Prošlehejte a osolte.
  4. Podávejte s osmaženou cibulkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 606.16 kcal | Protein: 8.94 g | Sacharidy: 62.50 g | z toho cukr: 8.57 g | Tuk: 33.56 g | z toho nas. MK: 20.16 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3286-smetanova-bramborova-kase-s-karamelovou-cibulkou