Bramborová kaše je výbornou přílohou už sama o sobě, ale zkuste k ní přidat křupavou slaďounkou cibulku. Příprava znamená trošku práce navíc, ale sváteční oběd si váš čas určitě zaslouží.
Ingredience (6 x porce)
Karamelová cibule
Postup přípravy
Brambory na přípravu kaše oškrábejte, nakrájejte na menší kousky a dejte se solí vařit do změknutí.
Jakmile jsou brambory uvařené, nakrájejte cibulku na proužky. Na pánvi rozehřejte sádlo a nasypejte cukr. Míchejte minimálně a nechejte cukr zhnědnout. Přidejte cibuli a mírně promíchejte. Posypejte moukou a smažte do zezlátnutí. Promíchejte jen 2 až 3×.
Mezitím dejte brambory do mixéru, přidejte máslo a zahřátou smetanu. Prošlehejte a osolte.
Podávejte s osmaženou cibulkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 606.16 kcal |
Protein: 8.94 g |
Sacharidy: 62.50 g |
z toho cukr: 8.57 g |
Tuk: 33.56 g |
z toho nas. MK: 20.16 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3286-smetanova-bramborova-kase-s-karamelovou-cibulkou