Cibulačka s vločkami a smetanou

Krásně hustá a chutná polévka, která zahřeje. Určitě se hodí i jako večeře, stačí když ji doplníte rozpečenými bagetami.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a přidáme máslo. Dáme restovat cibuli.
  2. Za promíchávání restujeme na mírnějším stupni do úplného zezlátnutí a částečného zhnědnutí. Nespěchejte, nechejte zhnědnout. Doba restování může být i 15 minut.
  3. Na orestovanou cibuli přidáme ovesné vločky, promícháme a chvíli restujeme společně. Následně zalijeme vodou.
  4. Přidáme bujón a přivedeme k varu. Chvíli společně povaříme pak vypneme. Ochutnáme a můžeme přidat sůl a pepř.
  5. Necháme mírně vychladnout a promícháme se zakysanou smetanou. Po prvním kelímku ochutnejte, záleží, jak kyselkavou chuť chcete docílit. Také je možné smetanu servírovat samostatně a nechat strávníky, aby si dochutili až při servírování.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 256.77 kcal | Protein: 2.79 g | Sacharidy: 11.44 g | z toho cukr: 4.35 g | Tuk: 22.01 g | z toho nas. MK: 8.39 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2833-cibulacka-s-vlockami-a-smetanou