Krásně hustá a chutná polévka, která zahřeje. Určitě se hodí i jako večeře, stačí když ji doplníte rozpečenými bagetami.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kostičky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a přidáme máslo. Dáme restovat cibuli.
Za promíchávání restujeme na mírnějším stupni do úplného zezlátnutí a částečného zhnědnutí. Nespěchejte, nechejte zhnědnout. Doba restování může být i 15 minut.
Na orestovanou cibuli přidáme ovesné vločky, promícháme a chvíli restujeme společně. Následně zalijeme vodou.
Přidáme bujón a přivedeme k varu. Chvíli společně povaříme pak vypneme. Ochutnáme a můžeme přidat sůl a pepř.
Necháme mírně vychladnout a promícháme se zakysanou smetanou. Po prvním kelímku ochutnejte, záleží, jak kyselkavou chuť chcete docílit. Také je možné smetanu servírovat samostatně a nechat strávníky, aby si dochutili až při servírování.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 256.77 kcal |
Protein: 2.79 g |
Sacharidy: 11.44 g |
z toho cukr: 4.35 g |
Tuk: 22.01 g |
z toho nas. MK: 8.39 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2833-cibulacka-s-vlockami-a-smetanou