Low carb koláč s jahodami

  • Přidat foto

Klasika. Dokážeme spořádat celý pekáč různých buchet, koláčů, šátečků. A pak? Je nám těžko, břicho „svítí“ jak červená na křižovatce a bez řádného pohybu to vidíme i na naší postavě. Jenže ke kávě většinou vždy sáhneme po něčem sladkém. To je jistě pravda. Ale jde to i jinak. Dnes úplně vypustíme mouku, tu bílou, klasickou, která nám zalepí žaludek a udělá v těle jen neplechu. Vyměníme ji za kokosovou a uvidíme, co se stane.

Ingredience

    • nebo
Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Zapneme troubu na cca 160º C. Do větší mísy nasypeme kokosovou mouku, erythritol, kypřící prášek a promícháme. Dále nalijeme mléko, olej a rozklepneme celá vejce. Vše pomalu a důkladně mícháme, aby se nám všechny ingredience spojily. Pamatujte, že kokosová mouka absorbuje hodně vody a tak ji přilíváme postupně, až budeme mít takové tužší těsto.
2.
Na plech vyložený pečícím papírem, těsto nalijeme a rukama vyplníme všechny strany. Na připravené těsto dáme čerstvé, nakrájené jahody. Na jahody položíme kousky čokolády a „pocukrujeme“ kokosem. Pečeme asi 45 minut do zlatova.
3.
Nízkosacharidová dobrota je na světě. Pak už jen dobrá káva a odpolední pohoda.

Od: Evánek, 7.9.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
45 min vaření
1 hod celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Evánek
Cena ingrediencí: 1 × porce = 22 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, ovoce, pečení, vegetariánské, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
169.73 kcal
Protein
5.15 g
Sacharidy
z toho cukr
10.66 g
8.47 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.96 g
4.88 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.