Low-carb makovec z domácí pekárny

Recept je vhodný pro ty, kteří jsou alergičtí na lepek a nebo pro ty, co se stravují low carb. U nás doma ho jíme všichni, protože skvěle chutná a pokud máte domácí pekárnu, tak je příprava naprosto snadná. Dá se upéct i v klasické troubě ve formě.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do domácí pekárny si nasypeme všechny suroviny.
2.
Zapneme program rychlé pečení. Na mé pekárně je 58 minut. Spustíme program a sem tam nakoukneme, jestli není těsto příliš husté. Pokud ano, přidáme smetanu. Mák pokaždé jinak pije, tak proto raději kontrolujeme. Ještě ochutnávám těsto a případně doslazuji tekutou stévií.
3.
Po skončení programu, zkusíme špejlí, zda je uvnitř makovec upečený. Většinou ještě zvolím program jen pečení, kde ještě 10 minut peču.
4.
Poté vyklopíme, posypeme strouhaným kokosem a můžeme podávat.
5.
Někdy do těsta přidávám i rumovou nebo mandlovou tresť.

Od: Petuler, 24.11.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 33 Kč
Kategorie: dezert, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
265.29 kcal
Protein
18.14 g
Sacharidy
z toho cukr
8.60 g
5.30 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
44.82 g
11.99 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.