Low-carb makovec z domácí pekárny

Recept je vhodný pro ty, kteří jsou alergičtí na lepek a nebo pro ty, co se stravují low carb. U nás doma ho jíme všichni, protože skvěle chutná a pokud máte domácí pekárnu, tak je příprava naprosto snadná. Dá se upéct i v klasické troubě ve formě.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Do domácí pekárny si nasypeme všechny suroviny.
  2. Zapneme program rychlé pečení. Na mé pekárně je 58 minut. Spustíme program a sem tam nakoukneme, jestli není těsto příliš husté. Pokud ano, přidáme smetanu. Mák pokaždé jinak pije, tak proto raději kontrolujeme. Ještě ochutnávám těsto a případně doslazuji tekutou stévií.
  3. Po skončení programu, zkusíme špejlí, zda je uvnitř makovec upečený. Většinou ještě zvolím program jen pečení, kde ještě 10 minut peču.
  4. Poté vyklopíme, posypeme strouhaným kokosem a můžeme podávat.
  5. Někdy do těsta přidávám i rumovou nebo mandlovou tresť.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 535.89 kcal | Protein: 18.53 g | Sacharidy: 8.02 g | z toho cukr: 4.44 g | Tuk: 45.62 g | z toho nas. MK: 13.48 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2210-low-carb-makovec-z-domaci-pekarny