Recept je vhodný pro ty, kteří jsou alergičtí na lepek a nebo pro ty, co se stravují low carb. U nás doma ho jíme všichni, protože skvěle chutná a pokud máte domácí pekárnu, tak je příprava naprosto snadná. Dá se upéct i v klasické troubě ve formě.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Do domácí pekárny si nasypeme všechny suroviny.
Zapneme program rychlé pečení. Na mé pekárně je 58 minut. Spustíme program a sem tam nakoukneme, jestli není těsto příliš husté. Pokud ano, přidáme smetanu. Mák pokaždé jinak pije, tak proto raději kontrolujeme. Ještě ochutnávám těsto a případně doslazuji tekutou stévií.
Po skončení programu, zkusíme špejlí, zda je uvnitř makovec upečený. Většinou ještě zvolím program jen pečení, kde ještě 10 minut peču.
Poté vyklopíme, posypeme strouhaným kokosem a můžeme podávat.
Někdy do těsta přidávám i rumovou nebo mandlovou tresť.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 535.89 kcal |
Protein: 18.53 g |
Sacharidy: 8.02 g |
z toho cukr: 4.44 g |
Tuk: 45.62 g |
z toho nas. MK: 13.48 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2210-low-carb-makovec-z-domaci-pekarny