Low carb koláč s jahodami

Klasika. Dokážeme spořádat celý pekáč různých buchet, koláčů, šátečků. A pak? Je nám těžko, břicho „svítí“ jak červená na křižovatce a bez řádného pohybu to vidíme i na naší postavě. Jenže ke kávě většinou vždy sáhneme po něčem sladkém. To je jistě pravda. Ale jde to i jinak. Dnes úplně vypustíme mouku, tu bílou, klasickou, která nám zalepí žaludek a udělá v těle jen neplechu. Vyměníme ji za kokosovou a uvidíme, co se stane.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Zapneme troubu na cca 160º C. Do větší mísy nasypeme kokosovou mouku, erythritol, kypřící prášek a promícháme. Dále nalijeme mléko, olej a rozklepneme celá vejce. Vše pomalu a důkladně mícháme, aby se nám všechny ingredience spojily. Pamatujte, že kokosová mouka absorbuje hodně vody a tak ji přilíváme postupně, až budeme mít takové tužší těsto.
  2. Na plech vyložený pečícím papírem, těsto nalijeme a rukama vyplníme všechny strany. Na připravené těsto dáme čerstvé, nakrájené jahody. Na jahody položíme kousky čokolády a „pocukrujeme“ kokosem. Pečeme asi 45 minut do zlatova.
  3. Nízkosacharidová dobrota je na světě. Pak už jen dobrá káva a odpolední pohoda.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 169.73 kcal | Protein: 5.15 g | Sacharidy: 10.66 g | z toho cukr: 8.47 g | Tuk: 10.96 g | z toho nas. MK: 4.88 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2770-low-carb-kolac-s-jahodami