Hrníčková bábovka z podmáslí

U nás doma milujeme bábovky na všechny způsoby. Zbylo vám podmáslí? Vyzkoušejte recept na bábovku z podmáslí, která je vláčná a rozpadá se na jazyku. Příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji i začátečník v pečení.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve smícháme cukr a žloutky a z bílků vyšleháme sníh, který přidáme až nakonec.
2.
Žloutky s cukrem dále promícháme s podmáslím, práškem do pečiva, polohrubou moukou, olejem a vanilkovým extraktem.
3.
Vymažeme si bábovkovou formu máslem a posypeme strouhankou a ½ těsta nebo i o trochu více, vylijeme do připravené formy na pečení.
4.
Do zbytku těsta pečlivě promícháme kakao, a to vylijeme do formy.
5.
Troubu si předehřejeme na 180°C a pečeme cca 40 min. Dobrou chuť!

Od: Marie, 24.8.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, česká, snídaně, pečení, vegetariánské, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
305.87 kcal
Protein
5.74 g
Sacharidy
z toho cukr
42.33 g
22.65 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.76 g
1.82 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.