Hrníčková bábovka z podmáslí

U nás doma milujeme bábovky na všechny způsoby. Zbylo vám podmáslí? Vyzkoušejte recept na bábovku z podmáslí, která je vláčná a rozpadá se na jazyku. Příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji i začátečník v pečení.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve smícháme cukr a žloutky a z bílků vyšleháme sníh, který přidáme až nakonec.
  2. Žloutky s cukrem dále promícháme s podmáslím, práškem do pečiva, polohrubou moukou, olejem a vanilkovým extraktem.
  3. Vymažeme si bábovkovou formu máslem a posypeme strouhankou a ½ těsta nebo i o trochu více, vylijeme do připravené formy na pečení.
  4. Do zbytku těsta pečlivě promícháme kakao, a to vylijeme do formy.
  5. Troubu si předehřejeme na 180°C a pečeme cca 40 min. Dobrou chuť!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 310.80 kcal | Protein: 5.00 g | Sacharidy: 44.01 g | z toho cukr: 22.59 g | Tuk: 12.61 g | z toho nas. MK: 1.81 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2749-hrnickova-babovka-z-podmasli