U nás doma milujeme bábovky na všechny způsoby. Zbylo vám podmáslí? Vyzkoušejte recept na bábovku z podmáslí, která je vláčná a rozpadá se na jazyku. Příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji i začátečník v pečení.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Nejprve smícháme cukr a žloutky a z bílků vyšleháme sníh, který přidáme až nakonec.
Žloutky s cukrem dále promícháme s podmáslím, práškem do pečiva, polohrubou moukou, olejem a vanilkovým extraktem.
Vymažeme si bábovkovou formu máslem a posypeme strouhankou a ½ těsta nebo i o trochu více, vylijeme do připravené formy na pečení.
Do zbytku těsta pečlivě promícháme kakao, a to vylijeme do formy.
Troubu si předehřejeme na 180°C a pečeme cca 40 min. Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 305.87 kcal |
Protein: 5.74 g |
Sacharidy: 42.33 g |
z toho cukr: 22.65 g |
Tuk: 12.76 g |
z toho nas. MK: 1.82 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2749-hrnickova-babovka-z-podmasli