Margot koláč

  • Přidat foto

Výborný koláč inspirovaný tyčinkou Margot. Můžete vynechat máslový krém, ale bez něj se připravíte o jednu důležitou součást chuťové souhry. Koláč je jednoduchý na přípravu a skvěle vypadá.

Ingredience

Náplň

Poleva

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukry do pěny. Přidáme olej a mléko.
2.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme nastrouhanou tyčinku Margot. Promícháme s kokosem.
3.
Smíchanou mouku smícháme se žloutkovou směsí.
4.
Vyšleháme sníh z bílků a opatrně jej vmícháme do těsta. Vlijeme na koláčovou formu. Tu jsme vytřeli máslem a vysypali hrubou moukou.
5.
Dáme péct do trouby na 180 stupňů na asi 30 minut.
6.
Hotový koláč vytáhneme z trouby a ihned začneme připravovat náplň. Náplň smícháme ve vodní lázni a prošleháme. Nalejeme a horký koláč. Dáme vychladit.
7.
Až koláč vychladne, připravíme ve vodní lázni polevu. Vše smícháme a ušleháme do hladké směsi. Poléváme koláč a dáme chladit do lednice do druhého dne.

Od: Iva V, 3.3.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, česká, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
640.26 kcal
Protein
5.51 g
Sacharidy
z toho cukr
73.98 g
54.84 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
36.06 g
16.74 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.