Vepřové ve vaječné marinádě
Vaječná marináda není těžká, jako bývají olejové, a přitom uchová maso krásně šťavnaté a křehké. Nespěchejte s přípravou, maso nechejte marinovat alespoň přes noc.
Ingredience
Postup přípravy
1.
Vepřové maso nakrájíme na kostičky. V míse smícháme vejce s kořením a prolisovaným česnekem. Přidáme mouku a vytvoříme řídké těstíčko.
2.
Vložíme maso, promícháme. Uzavřeme mísu a dáme do lednice marinovat.
3.
Používejte mísu s kvalitním víkem, poté stačí v lednici během doby marinování jen přetočit na víko a později zase zpět.
4.
Hotové restujeme na oleji na nižší teplotu. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 20 min vaření 12 hod celkem |
Množství: | 3 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 34 Kč |
Kategorie: | hlavní chod, česká, vepřové maso, vajíčka |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
362.33 kcal |
Protein |
27.45 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.40 g
1.82 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
22.49 g
7.08 g
|