Vaječná marináda není těžká, jako bývají olejové, a přitom uchová maso krásně šťavnaté a křehké. Nespěchejte s přípravou, maso nechejte marinovat alespoň přes noc.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na kostičky. V míse smícháme vejce s kořením a prolisovaným česnekem. Přidáme mouku a vytvoříme řídké těstíčko.
Vložíme maso, promícháme. Uzavřeme mísu a dáme do lednice marinovat.
Používejte mísu s kvalitním víkem, poté stačí v lednici během doby marinování jen přetočit na víko a později zase zpět.
Hotové restujeme na oleji na nižší teplotu. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 252.20 kcal |
Protein: 32.77 g |
Sacharidy: 9.03 g |
z toho cukr: 0.75 g |
Tuk: 8.88 g |
z toho nas. MK: 2.44 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2236-veprove-ve-vajecne-marinade