Jablkové chutney/čatní

  • Přidat foto

Na jablkové čatní naleznete spoustu receptů. Tento je oblíbený u nás, protože máme rádi jen velmi mírně pálivé pokrmy. Proto jsme zkoušeli několik kombinací, až jsme došli k tomuto receptu. Čatní podáváme ke grilovanému masu nebo k sýrům.

Ingredience

Množství na
  sklenice

Postup přípravy

1.
Jablka okrájíme ze slupek a zbavíme jadřinců. Dáme do hrnce a podlijeme trochou vody. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a všechny ostatní suroviny. Česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno.
2.
Přivedeme k varu a poté vaříme na velmi mírném stupni. Směs bude jen probublávat. Pravidelně promícháváme.
3.
Až se směs rozvaří a zhoustne, naplníme ji do sklenic a zavaříme.

Od: Iva V, 4.11.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod vaření
2 hod 30 min celkem
Množství: 10 × sklenice
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × sklenice = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: ovoce, přílohy, vegetariánské, veganské, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × sklenice
Energetická hodnota
188.86 kcal
Protein
0.78 g
Sacharidy
z toho cukr
44.14 g
41.32 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.29 g
0.05 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.