Rebarborové chutney se švestkami

Rebarborové chutney se hodí skvěle ke grilovanému masu nebo sýru. Jeho chuť je ostrá a zároveň sladko-kyselá.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Rebarboru si oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce.
2.
Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, nakrájené sušené švestky, chilli papričku zalijeme trochou vody a přivedeme k varu.
3.
Přilijeme ocet, přisypeme cukr, osolíme, opepříme a vsypeme hřebíček. Všechno vaříme zhruba 30 minut.
4.
Po uvaření rozmixujeme tyčovým mixérem a podle chuti dokořeníme. Dáme vychladit do lednice a můžeme podávat.

Od: Petuler, 3.6.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
30 min vaření
35 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: chuťovky, ovoce, vegetariánské, veganské, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
73.35 kcal
Protein
1.00 g
Sacharidy
z toho cukr
16.48 g
11.19 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.20 g
0.08 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama