Rychlý recept na cibulovou marmeládu

Vyrobte si neobvyklou marmeládu. Její příprava zabere jen pár minut a vystačíte si se základními surovinami. A co pak s ní? Perfektně se hodí k domácím hamburgerům, ke grilovanému masu nebo jen tak na topinku. Cibuli můžete použít jak bílou, tak červenou. Jen nezapomeňte podle barvy cibule změnit také barvu vína.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na pánvičce rozehřejme olej a na něm osmahneme na kousky nakrájenou cibuli. Restujeme, dokud cibule nezměkne a nezezlátne. Poté ji dáme do hrnce, přilijeme víno a ocet a pomalu přivedeme k varu. Až směs začne vařit, snížíme teplotu a prohříváme ještě půl hodinu.
2.
Nezapomeňte míchat, aby se marmeláda nespálila. Postupně přidáváme cukr. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami dle chuti. Jakmile směs začne mít táhlou konzistenci, hrnec odstavíme. Plníme do sterilovaných sklenic a otočíme dnem dolů. Marmeládu uchováváme v lednici.

Od: Barbora, 21.1.2021

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Barbora
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: pomazánky, chuťovky, přílohy, francouzská, vegetariánské, veganské, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
286.35 kcal
Protein
1.53 g
Sacharidy
z toho cukr
37.53 g
25.22 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.50 g
1.55 g

Detailní rozpis podle ingrediencí